Ontdek meer over onze organisatie

Ontdek meer over onze organisatie

Het was in de zomer van 2016…

…dat 2 vrouwen samenkwamen, een standpunt innamen en zeiden; No More!

Waar ze ‘No More!’ tegen zeiden?

 

Een aantal maanden later hebben niet alleen deze twee vrouwen, maar drie vrouwen de handen ineengeslagen en een groep krachtige mensen bij elkaar gebracht. Stuk voor stuk zijn deze mensen bereid om alles op alles te zetten om het huidige onderwijssysteem te transformeren naar iets dat wél werkt.

Onze focus is het creëren van basisonderwijs dat kinderen daadwerkelijk bekrachtigd waardoor ze opgroeien tot sterke, zelfverzekerde volwassen mensen, tot leiders. Leiders die in staat zijn om een nieuwe toekomst te creëren voor ons land en uiteindelijk voor de wereld.

En zo werd Stichting Little Leaders geboren…

Mandy van der Put | Oprichtster

Mandy is een succesvolle zakenvrouw die aan het hoofd staat van de Straight-Line Business School. Een bedrijf dat gefocust is op het creëren van leiders in de wereld van ondernemers.

 

Vanaf het moment dat Mandy moeder werd maakte ze zich meer dan ooit zorgen over het onderwijs. Want waar breng je je dochter naartoe als je hoofdzakelijk dingen ziet gebeuren waar je absoluut niet achterstaat?
Ze bekeek verschillende opties van het opstarten van een privéschool tot thuisscholing tot het oprichten van een Stichting die het verschil zou moeten maken in het gehele basisonderwijs. Dat laatste idee liet haar niet meer los en groeide met de dag meer uit tot Mandy’s persoonlijke missie, met als resultaat Stichting Little Leaders.

 

Mandy is gefocust op het creëren van leiders in de wereld. Enerzijds door Straight-Line Leadership te introduceren bij ondernemers, anderzijds door Straight-Line Leadership het onderwijs in te brengen.

Leila Ira | Oprichtster

Leila heeft ruim 15 jaar ervaring in de bankwereld en de mediawereld, maar voor het grootste deel vooral in de wereld van goede doelen, zoals: War Child, UNICEF en Het Vergeten Kind.

 

Tijdens haar vele reizen en avonturen heeft ze mogen ervaren wat de krachtige effecten zijn van een kind enerzijds de nodige aandacht, warmte & liefde geven en anderzijds leren hoe ze zichzelf tot hun volste potentieel kunnen ontwikkelen.

 

Ze is de hele wereld over gereisd en steeds weer kwam ze tot de volgende conclusie; 
Kinderen hebben allemaal hetzelfde nodig om uit te kunnen groeien tot krachtige volwassenen, ongeacht hun situatie of afkomst. Ze hebben simpelweg iemand nodig die ze ziet, erkent en in ze gelooft. Leila doet dit alles met zoveel overgave dat het onvermijdelijk werd om een Stichting op te richten waar ze haar ervaring, haar visie en haar missie in onder kon brengen. Ze beseft namelijk maar al te goed dat de wereld nu meer dan ooit leiders nodig heeft, mensen die opstaan en het voortouw nemen.

Joyce Sanders | Oprichtster

Joyce was jarenlang werkzaam in het basisonderwijs voordat ze de stap maakte naar de zakelijke wereld waarin ze tegenwoordig werkzaam is.
Haar grootste kracht is altijd geweest dat ze in staat was een oprechte connectie te maken met de kinderen, hun ouders en haar eigen collega’s. Deze connectie creëerde de benodigde fundering voor het benutten van het volle potentieel van de kinderen, met als gevolg een klas vol met kleine leiders. Haar ervaringen en lessen uit het basisonderwijs past ze tot op de dag van vandaag toe op haar werk in de zakelijke wereld.

 

Joyce is tegenwoordig een krachtige Straight-Line Coach, die een intensief mentoring traject heeft gevolgd met aan de basis het boek Straight-Line Leadership. De impact die zij als coach maakt op de ondernemers in haar netwerk is enorm.

 

In 2015 stond ineens ondernemer én leerkracht van groep 8; Nicky van Gerwen, voor haar neus. Ook hier was meteen sprake van een oprechte connectie. En later maakte Joyce samen met Meester Nicky de vertaalslag van Straight-Line Leadership naar het basisonderwijs. Dit werd vervolgens het fundament van het Big Leader Project van Stichting Little Leaders.

Nicky van Gerwen | Leading Coach

Nicky is bekend als de eerste ambassadeur van Little Leaders. Als leerkracht in het basisonderwijs maakt hij al jaren het verschil door buiten de lijntjes te denken en daar een nieuwe krachtige onderwijsinhoud te creëren. Hij staat samen met Joyce aan de onderwijskundige wieg van Little Leaders, heeft deze manier van werken naar het onderwijs vertaald en daar inmiddels tal van resultaten mee bewerkstelligd.

 

De kracht van Nicky zit in de mogelijkheden die hij ziet op plaatsen waar deze niet voor de hand liggen. Ook het verbinden van verschillende partijen, die op het eerste gezicht weinig raakvlakken lijken te hebben, is een kwaliteit. Door vanuit een krachtige visie en een ambitieus doel in conversatie te gaan, is hij in staat om dingen te bereiken die eerder niet mogelijk leken.

 

Kinderen uit zijn klas beschrijven hem als een betrokken meester die zichzelf écht durft te laten zien. Ook benoemen zij dat ze exact weten wat ze aan hem hebben en is hij een meester die niet alleen verantwoordelijkheid neemt maar ook durft te geven. Termen als ‘we mogen veel meer’ en ‘Meester Nicky bepaalt zijn eigen regels’ komen dan ook meermaals terug. Ouders typeren Nicky als communicatief sterk en bevlogen. Niets is te gek of te veel als het zijn onderwijs betreft. Door ook échte betrokkenheid bij de persoonlijke levens van kinderen en ouders te tonen, loopt het contact en samenwerking met hen dan ook vrijwel vanzelf.

 

Om een volgende stap in het onderwijs te kunnen nemen heeft Nicky ervoor gekozen om zijn werkwijze te delen en zich hier verder voor in te zetten. Inmiddels is hij werkzaam als Leading Coach bij Little Leaders, waarbij zijn grootste doel is om leerkrachten (en daarmee kinderen) zo optimaal mogelijk in hun kracht te zetten. Hierbij is de verbinding en communicatie tussen collega’s en het delen van krachtige voorbeelden essentieel. Volgens Nicky is er binnen het onderwijs veel draagvlak voor deze transformatie en is dit het perfecte moment om daar zonder excuses mee aan de slag te gaan.

 

 

Monique Eradus I Leading Coach

Monique heeft haar sporen verdiend als docent binnen het onderwijs & als Leading Coach. Haar roots liggen in het basisonderwijs, waar zij altijd met heel veel passie heeft gewerkt.  Al snel was zij in staat om kinderen in hun kracht te zetten en ook de laatste 10 jaar daagt zij haar studenten (binnen de HBO opleiding Pedagogiek) uit om het belang van het kind altijd centraal te stellen.

Haar focus is altijd doelgericht, waarin het bijdragen aan de kwaliteit van het onderwijs hoog in het vaandel staat. Zij deinst er niet voor terug om uit haar comfortzone te stappen en uitdagende projecten op te pakken om zichzelf te blijven ontwikkelen. Collega’s omschrijven haar als proactief en daadkrachtig en weten haar te waarderen om haar eerlijkheid.

 

Ook studenten respecteren haar om haar betrokkenheid, maar weten dat wederzijds commitment alleen is weggelegd voor studenten die 100% verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen leerproces.

 

Jaren geleden heeft ze zichzelf ten doel gesteld een bijdrage te willen leveren aan het geluk & succes van de nieuwe generatie “Little Leaders” en deze missie wil ze samen volbrengen met krachtige collega’s uit de onderwijspraktijk die deze visie met haar willen delen & leven. Als Leading Coach is ze in staat om de ander te empoweren en stimuleren om groeikeuzes te maken die bijdragen aan het creëren van een krachtige innerstance.

 

Haar motto is: “Ik wil, is ik kan” en daarmee veegt zij alle andere excuses van tafel!

 

Milan Mucha I Leading Coach

Milan Mucha was de eerste leerkracht die het “Leading Teachers” programma introduceerde in het middelbaar onderwijs. Hij zag dat dit programma raakvlakken had met de actualiteit in het onderwijs en direct toepasbaar is, niet alleen in het basis onderwijs maar zeker ook in het middelbaar onderwijs. Zijn missie binnen de vrije school waar hij werkzaam is, is om leerlingen te laten inzien dat ze eigenaar zijn van hun eigen leerproces, situaties, acties, talenten ontwikkelen, kortom hun eigen leven. 
Hiertegenover staat: Leerlingen laten inzien dat ze geen slachtoffer hoeven te zijn van omstandigheden, van een omgeving of situatie waarop ze denken zelf geen invloed te kunnen hebben, maar dat ze altijd kunnen kiezen hoe ze hiermee om kunnen gaan. Kortom: 100% verantwoordelijkheid nemen over je leven.
In plaats van ergens over te klagen weet hij dat er iets óf aan de situatie moet veranderen en dat dan ook doen of je innerlijke houding aanpassen als de situatie niet te veranderen is. Zijn directe collega’s zien hem als iemand die positief opbouwend is, meedenkend en nieuwe ideeën heeft die hij ook in de klas toepast. Dit laatste gebeurt dan ook met de onderwerpen uit het programma omdat het programma juist aanzet tot actie. Hij ziet “Little Leaders” ook als een hulpmiddel om bruggen te slaan tussen de eilandjes die gevormd worden tussen leidinggevenden en mensen op de werkvloer. “Wanneer iedereen 100% verantwoordelijkheid neemt voor zijn eigen acties en elkaar erop kunt aanspreken creëer je een enorm krachtige omgeving. Wie wilt er nou niet in zo’n omgeving opgeleid worden?” Zijn motto is: “Wanneer je weet dat er een keuze is maak je ‘m.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!